In cadrul acestei statiuni montane, Universitatea Bioterra Bucuresti detine o superba pensiune in cartierul Zamora, localizata la circa 500 de metri de centrul de odihna “Zamora”, in cadrul careia se pot inchiria atat apartamente cat si camere, in regim studentesc cat si familial. Complexul dispune de 50 de locuri de cazare, trei bucatarii, terase si sala de festivitati.
Orasul Busteni pozitionat in centrul Romaniei (in judetul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Masivului Caraiman din Muntii Bucegi (Carpatii Meridionali), la o altitudine ce variaza intre 830 si 900 m.
Statiune de odihna si tratament accesibila in toate anotimpurile, Busteniul s-a dezvoltat incepand cu a doua jumatate a secolului XIX. Climatul tonic si stimulativ, cu aer curat si ozonat, bogat in radiatii ultraviolete este recomandat pentru tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul rahitismului si a problemelor de crestere a copiilor, in convalescente, etc.
Statiunea Busteni este punct de plecare pentru excursii in muntii inconjuratori, ce dispun de numeroase ciudatenii ale naturii: Babele – forme modelate de vant in Masivul Bucegi, Sfinxul – rezultatul actiunii combinate a vantului, ploii si zapezii, chei si pesteri, etc. Statiunea este legata de platoul Muntilor Bucegi printr-un funicular inaugurat la 11 august 1978. Busteniul are cea mai moderna partie de schi din tara si din sud-estul Europei
Obiective turistice
1. Biserica Domnească
Construită în anul 1889, ctitorie a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, se remarcă prin arhitectura deosebită, dotările interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) şi vechimea sa.
2. Casa scriitorului Cezar Petrescu
Construită în 1918 (arhitectură tradiţională).
3. Castelul Cantacuzino
Construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino.
4. Crucea Eroilor Neamului
Crucea eroilor Neamului este cunoscuta si sub numele de Crucea de pe Caraiman fiind ridicata intre anii 1926 - 1928 prin grija Majestatii Sale Regina Maria in cinstea celor cazuti pe campurile de lupta de pe Valea Prahovei pentru intregirea neamului in primul razboi mondial. Monument unic in tara si simbolul orasului Busteni, Crucea Eroilor este cea mai inalta cruce din Europa fiind situata la o altitudine de 2291 m, cu o inaltime de 33 m si o latime de 14 m si este amplasata pe un soclu de beton inalt de 15 m.