Complexul turistic de la Trei Brazi, apartinand Universitatii Bioterra Bucuresti, este construit dupa ultimele standarde nationale, intrand in folosinta din vara anului 2010, fiind amplasat intr-o zona superba, pe locatia vechiului complex de odihna si recreere. In cadrul complexului nou amenajat sunt disponibile 150 de locuri de cazare, constand in garsoniere si apartamente, la care se adauga trei bucatarii, restaurant oriental si terase.
Pe Valea Prahovei se gasesc o serie de statiuni renumite cautate de catre turistii din Romania dar si din strainatate, pentru peisajul deosebit care-l ofera prin amplasarea acestor statiuni, pentru sporturile de iarna practicate aici, pentru efectele curative oferite si pentru multe altele. Printre cele mai importante dintre aceste statiuni, se numara: Predeal - Trei Brazi.
Oras in centrul Romaniei (judetul Brasov), situat intre izvoarele raurilor Prahova si Timis, in pasul Predeal, la poalele nord-estice ale Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), si cele nord-estice al Muntilor Baiului (Carpatii Orientali), la o altitudine intre 1040 si 1110 m, la 25 de km sud de municipiul Brasov, la 147 de km de capitala Romaniei, Bucuresti, populatia fiind de 7949 locuitori.
Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile, Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna. Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor.
Obiective turistice
In prezent, Predealul este cunoscut mai ales prin sporturile de iarna, oferind posibilitatea de a schia pe 5 pârtii, datorită telescaunului si teleschiurilor de care dispune. Statiunea Predeal este recomandata tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slăbite, pentru recuperarea ulterioară suprasolicitărilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburărilor endocrine si al problemelor de crestere ale copiilor. Principalii factori de cură sunt aerul curat, fără praf sau alti agenti alergici, bogat în ozon si radiatii ultraviolete, atmosferă ionizată si presiunea relativ scazuta a aerului.
Printre obiectivele turistice mai importante putem aminti: Manastirea Predeal, Cimitirul Legionar de la Predeal (aflat în spatele Manastirii Predeal), Vila Maresalului Antonescu (situata în zona Cioplea din Predeal), Statuia Eroului poet Mihail Saulescu (situată la intrarea in Predeal dinspre Brasov), Biserica Sf. Impărati Constantin si Elena (aflată în centrul orasului Predeal)