treibrazibustenineptuneforiedeltaHome | Imagini Delta Dunarii

Delta Dunarii

Complexul agroturistic apartinand Universitatii Bioterra Bucuresti, este situat in judetul Tulcea, Comuna Bestepe, sat Baltenii de Jos, pe Bratul Sfantu Gheorghe, in cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cu acces direct de pe soseaua principala la 20 de km de Municipiul Tulcea.

Posibilitati de recreere

Posibilitatea de a face croaziere cu 8 ambarcatiuni si un iaht dotat cu 4 apartamente si bucatarie oferind turistilor posibilitatea organizarii de excursii de citeva zile cu personal calificat.

Dunarea parcurge tara noastra pe o distanta totala de aproximativ 1000 km, fiind favorabila navigatiei pe tot traseul sau, si are ca afluenti prin raul Tisa, toate raurile romanesti. Raurile care se devarsa aici ajung prin cele trei brateale Dunarii in Marea Neagra, care formeaza reteaua hidrografica a tarii si faciliteaza accesul la Oceanului Planetar.

Delta Dunarii este cea mai mare delta din Europa precum si cel mai intins tinut umed din lume, cu un labirint acvatic vast. Momentele prielnice de vizitare ale deltei sunt in lunile mai, cand o serie de pasari migratoare se intorc aici, vremea este deosebit de placuta si flori sunt din abundenta, lunile de vara, deasemeni, cand este foarte cald dar si iarna pentru cei pasionati de studiul pasarilor.

Baltile adapostesc un numar foarte mare de batlani, egrete, rate, gaste precum si alte pasari de preerie ca cintezoi, ciocanitoare, sfrancioci, bufnite si diverse pasari cantatoare.

Padurea Letea se afla intre bratele Chilia si Sulina, recunoscuta si ea ca o rezervatie naturala. In depresiunile dintre dune creste o vegetatie lemnoasa formata din numeroase specii de arbori. La originalitatea padurii contribuie si multitudinea de plante cataratoare. Tot aici isi au adapostul cateva mii de specii de animale vertebrate si nevertebrate, multe dintre ele fiind unicate nationale, europene si chiar mondiale.

Delta Dunarii constituie zona cu altitudine cea mai scazuta de pe teritoriul tarii, fiind o campie in formare prin aluvionare. Zonele de uscat, la nivelul obisnuit ale fluviului, reprezinta circa 13%, cea mai mare parte a Deltei fiind acoperita de mlastini si lacuri.

O imagine aparte o constituie peisajul exotic, aceasta fiind o adevarata rezervatie naturala unde coabiteaza cateva sute de specii de pasari, zona vizitata si studiata si de celebrul savant farncez Jacques Cousteau.

Bratul Sfantu Gheorghe - cel mai serpuit brat al deltei, este cel mai linistit dintre cele trei brate, cu unele portiuni drepte canalizate, iar satul pescaresc cu acelasi nume este frumos si izolat in ciuda faptului ca multi vizitatori, in special din Bucuresti, isi cumpara case de vacanta in aceasta zona.

Privita de pe dealurile Tulcei, Delta Dunarii apare ca o intindere de verdeata strabatuta de suvite argintii. Atat in delta fluviala, cat si in cea fluvio-maritima se intalneste o vegetatie deosebit de bogata. Pe grinduri pot fi intalnite paduri amestecate (plop negru, plop tremurator, stejar, meri si peri padureti, salcie, ulm). Delta Dunarii este un adevarat paradis natural al pasarilor autohtone sau de pasaj (peste 280 specii). Aici pot fi intalniti pelicani, cormorani, califarii rosii, dumbraveanca, vulturul codalb, egreta alba mare, lopatarul, acvila, lisitele, ratele salbatice, gasca de vara, rata pestrita, potarnichea, prepelita. Dintre mamifere: mistretul, lupul, iepurele, pisica salbatica; dar si multe alte animale iubitoare de apa: nurca, vidra, hermelina.

In apele fluviului sau in lacuri sunt prezente numeroase specii de pesti: cega, obleu (fluviale), morun, nisetru, pastruga (maritime), crapul, somnul, salau, stiuca, mreana (specii de apa dulce). Potentialul turistic este in mod evident legat de elementele cadrului natural, in primul rand de cele de vegetatie, fauna si fauna piscicola. Complexul dispune de apartamente, garsoniere, bucatarii, terase precum si ponton, piscine.


kaufen microgynon Microgynon wird für 21 Tage genommen. Als allgemeine Regel gilt, erhalten ein Verhütungsmittel Drogen entfallen zwischen 5 und 25 Tage Zyklus. acheter cialis 20mgLe golf pour vivre vieux Le fait de jouer au golf permettrait de vivre en moyenne cinq années de plus. Beauté bras Buy Lisinopril The drug should preferably be taken once a day; food intake does not affect the result of lisinopril.